Blog general

Dezvoltarea medicinii care in timp aduce dantura perfecta

Tehnologia avansata aduce numeroase beneficii in viata noastra; cu fiecare descoperire avem un plus avantaj sa avansam in a creea noi si noi dispozitive care fie sa imbunatateasca ceea ce pana la un moment dat avea o alta tehnica si concept, fie sa aduca o solutie la ceea ce nu exista. Este si cazul studiilor care in timp ne promit ca vom putea avea acea dantura perfecta fara sa mai suportam interventii dureroase.

Pe baza celulelor stem ceea ce va tine de repararea dintilor, a cariilor se va incadra in lista acelor afectiuni ce se pot rezolva cu ajutorul celuleor stem, cele responsabile sa refaca pulpa dintelui. Functionand ca un mecanism de aparare a dintelui fata de ceea ce se intampla atunci cand un dinte este afectat cercetatorii incearca sa stimuleze dintele sa se refaca singur. Totusi o data „atins” de o carie aceasta se va extinde, se va necesita ca nervuls a fie scos si prin urmare dintele sa isi piarda din functionalitate. Ideea este tocmai aceea de a gasi o modalitate prin care sa se refaca dintele faa sa se piarda esentialul, pana cand sa se ajunga la nevoia de inlaturare de nerv.

Se pare ca procedura, dezvoltata cu ajutorul cercetatorilor din Korea de Sud, Japonia, Statele Unite si Marea Britanie a fost deja testata si in prima sa faza de proiect a venit cu rezultate multumitoare. Nu stim cat timp va mai trece pana cand se va perfectiona insa cu siguranta va revolutiona piata medicala. Unde se incadreaza medicii dentisti in asta? Caci procedurile de pana acum implicau etape de reconstructie si reparatie a danturii si este greu de crezut ca aceasta meserie va fi pe cale de disparitie. Cel mai probabil va fi acelasi lucru cu medicina moderna in general- proceduri complexe insa usor de realizat cu ajutorul unor aparate insa nu care sa inlocuiasca nevoia de medic stomatolog.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.