Blog general

Depresia la sfarsit de timp liber

In lumea moderna ne confruntam cu diverse boli, afectiuni ce tin de noul stil de viata. Depresia este deja cunoscuta in randul acestor afectiuni. In timp si pas cu pas pune stapanire pe tine cum nici nu iti dai seama. Intr-o forma mai usoara s-a descoperit ca exista si depresia de duminica seara, depresia ce tine de anotimp si depresia de dupa concediu. In cel din urma caz p0ate suna ciudat caci plecand in concediu este egal cu ideea de relaxare, de detasare si de a fugi practic de casa, griji si cotidian. Insa tocmai din gandul ca ai dori sa prelungesti acesasta perioada intervine o stare sumbra si trista.

Cum debuteaza depresia la sfarsitul concediului. In momentul in care inchei perioada de care ai dispus a fi liber de obligatiile zilnice la locul de munca te gandesti cu stres la volumul de munca care te asteapta. Te gandesti ca banii cheltuiti si cum ai nevoie din nou de ei, la greul diminetii cand o iei de la capat ca alta data. Nici nu poti sa ramai fara job insa iti vine greu sa crezi ca va trebui sa o iei de la capat. Daca pana acum ai lenevit fara grija de timp acum ai casa, familia si toate indatoririle pe capul tau.

In plan personal depresia de dupa concediu se accentueaza o data cu relatia pe care o ai. De multe ori o astfel de perioada fie te aduce mai aproape de partener fie inversul cand a petrece mai mult timp impreuna decat zilnicul si rutina va “arata” cum sunteti de fapt.

Ar putea suna de ordinul banalului si pana la urma cine nu regreta ca se sfarseste un weekend sau un concediu? Insa pentru unii totul se accentueaza pana cand ajunge la punctul de a deveni o drama. Si se poate evita daca ai in vedere anumite aspecte. Pentru o “reintegrare” stabileste sa te intorci din concediu cu cateva zile inainte de a incepe serviciu. Cantareste faptul ca locul de munca este necesarul, ca tocmai datorita acestuia ti-ai permis sa ai un concediu placut.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *