Blog general

Delciul si partea ascunsa din consumul de carne

Alimentatia este baza in viata. Caci fara ea practic nu putem fi noi, cei care sa isi adune puterile pentru a munci. Suntem dependenti de mancare insa in graba care caracterizeaza zilele noastre ajungem sa ne dam seama ca nu mai exista o asa mare preocupare pentru asta. Alegem mai degraba un fast food. Si din pacate cunoastem din ce in ce mai repede efectele negative.

Incerci sa eviti astfel de lucruri insa si cand vei gati acasa problemele nu te ocolesc pentru ca spre exemplu carnea de pui nu este mereu de buna calitate. In spatele acesteia se ascunde un proces artificial de crestere a puilor, a gainilor. Doar cateva din adevarurile care nu ne fac placere si totusi sunt parte din realitate:

  • Consum de antibiotice. Nu este benefic mai ales des si prost. Insa ajungem sa consumam antibiotice si fara sa dorim asta cand carnea de pui cumparata asta contine. Pentru ca spre exemplu in SUA mai mult de 70 de procente din ceea ce inseamna productia de antibiotice se indreapta catre industria animalelor. 
  • Salmonella sau E-coli. Sunt afectiuni ce aduc complicatii si totodata cazuri tot mai frecvente ce se coreleaza cu carnea de pui.
  • Consumul de hormoni. Este deja o poveste cunoscuta. Crescatorii de pasari se gandesc mai degraba la o productie mare si un profit pe masura fara sa se gandeasca si la implicatiile acestor procese. Pentru a scurta perioada de crestere a puilor, a gainilor acestea sunt injectate cu hormoni. In cel mai bun caz vor fi doar substante care sa faca din pasari unele mai voluminoase prin acumularea de apa decat prin cresterea de masa musculara.

Si daca nu era de ajuns se pare ca prin carnea de pui pe care o consumam ajungem sa ingeram si ceva arsenic. Asta pentru ca hrana pasarilor contine o cantitate de arsenic, menita sa tina la distanta varii boli.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *