Realitatea

Decizii bune pentru zile mai putin bune

Ai o zi proasta, totul merge pe dos si mai cu seama cand ajungi la munca sentimentele ti se intensifica. In orice caz, ai batai de cap si parca orice efort ingreuneaza totul. Se intampla; starile proaste pot veni ca urmare a stresului sau a unui eveniment neplacut. Gestionarea lor pare mai grea asa ca invata sa iei decizii bune pentru zile mai putin bune.

Meditatia

Ai nevoie de un timp pentru tine. Chiar si simplele exercitii de respiratie te vor calma pentruc a reduc tensiunea, starea de agitatie. Trebuie sa te concentrezi intens pe inspiratie si expiratie, un proces care sa implice si timp in care nu mai faci si altceva. Unii practica ideea de meditatie, asa ca nu exclude nici asta. Pentru cei care fac de regula yoga este deja de la sine inteles ca nu mai au nevoie si de altceva pentru a remedia starea.

Sportul

Orice tip de sport este mereu o solutie mai ales pentru acele zile cand starea nu este tocmai una placuta. Ca urmare a practicarii unui sport in organism se elibereaza endorfine, cele care activeaza in sens bun intreaga ta stare, aducand relaxare totodata. Si pana la urma ai nevoie de acel ceva spre care sa canalizezi intreaga ta stare proasta si de disconfort pentru a face ceva constructiv.

Alimente preferate

Desigur, multi se refugiaza in ceea ce inseamna alimentatia. Dar, fara sa uitam ca ai putea sa exagerezi si sa acumulezi ceva calorii, centimetri in talie tine cont de o varianta mai sanatoasa. Creierul va percepe spre exemplu un desert ca un soi de recompensa, de unde si starea de bine pe care ti-o da o portie de inghetata. Pentru a echilibra acest caz prefera ciocolata neagra, cea cu un continut mare de cacao si de regula fructele si nu sucul lor care contine o cantitate mare de zahar.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *