general

De vizitat in Italia

Am ales sa vorbim despre aceasta tara deoarece stiu ca cea mai mare parte a romanilor sunt plecati in aceasta parte a lumii. Oamenii merg de cele mai multe ori sa munceasca.

Din acest motiv, m-am gandit sa aflati cateva lucruri spectaculoase despre Italia, o tara cu un istoric destul de vast si foarte multe locuri deosebite. Este foarte important ca in cazul in care sunteti in apropiere sa nu vizitati naumirw zone ale Italiei. Iata ce ar trebui sa nu ratati:

Vulcanul Etna

Probabil ca stiti ca acest vulcan este cel mai mare ca dimensiune din lume, atingand o intaltime de 3340 de metri. Acest vulcan se afla inSicilia iar regiunea care imprejmuieste vulcanul a fost denumita Parc National in anul 1981, Etna a erupt de 300 de ori de la prima inregistrare de acum 3000 de ani. Intr-una din cele mai violente eruptii, in 1667, raurile de lava au distrus orasul Catania, aflat la o distanta de 30 km. Nici o alta gradina din Sicilia nu este la fel de prospera ca podgoriile si crangurile de lamai, portocali, migdali si maslini, care se intind pana aproape de vulcan.

Domul

Aceasta cladire este si ea demna de vizita. Este foarte important sa treceti pe la aceasta cladire si sa o vizitati cel putin o data in viata. Cladirea se afla inMilano si este dinc e in ce mai asaltata de catre turisti in ultima vreme.

Este una din cele mai mari Catedrale Gotice din lume (Bazilica San Pietro din Roma) inceputa in anul 1386 (initiativa arhiepiscopului Antonio de Saluzzo) si incheiata de abia in 1887. Partea vestica a fost construita intre anii 1616-1813.

Domul are o capacitate de peste 40 000 de locuri si o lungime de 157 m, 135 turle (cea mai inalta atinge 109 metri) din marmura si 2 245 statui din marmura.

Este foarte important sa vizitati macar aceste locuri chiar daca exista o sumedenie de furmuseti in aceasta parte a lumii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *