general

De facut, cu doua luni inainte sa te muti

Stii poate momentul acela, inainte de a te muta, moment in care spui: „Eh, e o nimica toata. Pot rezolva totul in doua weekend-uri”. Ei bine, daca urmeaza sa te muti, ar trebui sa incetezi din a gandi asa pentru ca un lucru e sigur: mutatul dureaza de cele mai multe ori, mult mai mult decat ai putea sa crezi. Asadar, fii destept si planuieste inainte. Este vorba la urma urmei de foarte mult strans si impachetat, foarte mult de organizat si de obicei, ar trebui sa incepi toate acestea cam cu doua luni inainte de a te muta.

Cel mai probabil va trebui sa apelezi la o firma profesionista de relocari cum ar fi www.bastraslochi.it. Odata ce ai apelat la o firma, vezi ce lucruri impacheteaza ei si care sunt lucrurile pe care trebuie sa le pregatesti tu insuti.

Vei incepe prin a impacheta tot ce nu este esential, mai ales daca faci asta din timp, dupa cum recomandam. Vei avea nevoie de multe cutii si pentru inceput cam asta trebuie sa cauti. Poti cumpara cutii insa te asigur ca poti gasi diverse modalitati cu ajutorul carora poti gasi si cutii pe care nu trebuie sa le platesti. Sunt sigur ca ai un magazin apropiat unde ai putea sa rogi vanzatoarea sa iti dea cutiile pe care oricum le arunca.

Daca ai prieteni sau rude care s-au mutat recent e si mai bine. Sigur se vor gasi persoane apropiate care te vor putea ajuta cu cateva cutii pe care nu le mai folosesc.

S-ar putea sa ti se para prostesc sa impachetezi doua luni inainte insa nu e deloc asa. Daca esti ca marea majoritate, sigur ai foarte multe lucruri pe care nu le folosesti constant insa le ai pe langa casa. Acestea sunt lucrurile ce trebuiesc impachetate prima data.

De exemplu, daca e vara, sigur vei impacheta din prima hainele de toamna-iarna-primavara pentru ca oricum nu le vei folosi deloc. Nu uita in final ca mutatul poate fi cea mai buna scuza de a scapa de tot ce nu folosesti deloc. Este vorba despre acele obiecte pe care le tii pe principiul „in caz ca”. Ei bine, scapa de ele, acum ori niciodata.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *