general

De ce scriem

De ce scriem? Nu acum, nu pe un blog ci asa, in general, noi oamenii, de ce scriem? Ei bine, rpimele forme de scriere au fost sub forma unor inscriptii ce reprezentau diverse harti. Cam acesta a fost primul motiv pentru care omul a a scris. Mergem cu cateva mii de ani mai aproape de noi, mult dupa ce diverse limbi si modalitati de scriere au aparut si mentionam ca pentru o foarte mare perioada, oamenii au scris pentru a tine evidenta in ordine cronologica. Astazi, numim asta istorie.

PE vremea lui Aristotel de exemplu, multi din cei care scriau treceam deja la alte forme de scriere, importante pentru ce numim astazi matematica. Da, chiar si atunci cand scriem numere si ecuatie, tot scris se numeste.

Imediat dupa, putin dupa acea perioada, au aparut scrierile beletristice. De atunci si pana astazi, nu am mai evoluat mult insa nu ma intelegeti gresit, nu-i vorba deloc despre ceva rau. De la scrierile beletristice incoace, oamenii au scris pentru acelasi motiv pentru care romanii doinesc: de dor, de jale, de bucurie, de faptul ca aveau de spus si nu aveau cui, pentru prieteni, familie, iubiti si iubite, pentru a se descarca, pentru a insemna ceva in viata pe care o traiesc.

Cam acelasi sunt si motivele pentru care scriem astazi pe un blog, un site, etc. Nimeni nu ne obliga sa facem asta si totusi foarte multi scriu. De fapt, astazi, toata lumea scrie. Suntem 7 miliarde de persoane pe glob din care peste jumatate scriu.
De schimbat, s-a schimbat doar modul de scriere, trecand din ce in ce mai mult de la stilou la tastatura. Scopul insa, a ramas aproape identic. Fiecare din noi,s cirem astazi o mica bucatica de istorie, chiar si cei care sunt platitis a faca asta. Scrisul este cea mai de netagaduit dovada a existentei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.