Blog

De ce esti obosit dimineata

oboseala Dimineata este momentul in care te pregatesti pentru o noua aventura. Este timpul in care de cele mai multe ori iti dai seama ca ai petrecut o noapte dormind insa fara sa te odihnesti in adevaratul sens la cuvantului. Insa conteaza sa tii cont de fiecare detaliu care ar putea sa te oboseasca.

Unde te regasesti?

  1. Cina ca un rege. De fapt daca e sa tinem cont de ceea ce inseamna ritmul sanatos. Se spune ca trebuie sa mananci ca un rege dimineata, ca un print la pranz si ca un cersetor la cina. Tocmai pentru ca si stomacul tau are nevoie de pauza si de timp pentru digestie asa ca de fiecare data cand vei manca mai gras nu trebuie sa fie cu mirare ca nu poti dormi. Sau senzatiile pe care le ai de la stomac te tin treaz tot mai mult timp.
  2. Prea multa cafea, prea tarziu. Cafeaua se stie ca este una din acele bauturi care iti ofera energie. Daca nu bei cafeaua la o ora nepotrivita ar trebui sa te astepti sa dormi mai putin si mai putin calitativ. Sau poate fi vorba de un exces de cafea, cantitate prea mare care sa te faca sa te simti plin de energie si…fara somn.
  3. Lipsa de sport. Surprinzator poate insa energia pe care o acumulezi daca nu o consumi te consuma ea pe tine si nu in cel mai placut mod. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti spune o vorba astfel ca ai nevoie de putin miscare in fiecare zi.
  4. Consumul de alcool. Iti aduce o feerie iesita din comun insa efectele nu sunt tocmai cele mai placute cand incerci sa dormi. Deshidratarea este si ea un efect nu prea placut si intr-o astfel de combinatie ajungi sa nu mai fii nici dornic de somn.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *