Blog general

De ce este benefic sa faci sport

O viata sanatoasa nu poate sa insemne o mica perioada in care ai incercat sa tii o dieta si sa urmezi un sport. In orice caz tine de o complexitate a ritmului de viata pe care il ai in fiecare zi. Tinand cont de faptul ca ai nevoie de sport trebuie sa iti gasesti si o motivatie pentru asta. Asa ca nu uita de:

  1. Starea de stres. Este ceea ce defineste in ultimul timp aproape orice situatie de viata. Este ceea ce face ca in zilele noastre sa intalnim in orice sector al vietii. Si pentru ca se poate combate totul in stil natural sportul este doar un prim raspuns pentru asta. Asadar, in timp ce faci sport se elibereaza hormoni care iti combat stresul, de la adrenalina si pana la cortizol, acei hormoni care prin actiunea lor diminueaza influenta starii de stres.
  2. Stilul de somn. Se spune ca daca nu esti cu adevarat obosit nu poti dormi. De fapt nu poti dormi uneori si pentru ca ai prea multe ganduri si esti prea stresat. Asa ca sportul este doar o maniera prin care sa echilibrezi situatia. Ce-i drept te oboseste si implicit iti aduce o stare de somn insa nu este de neglijat ca actioneaza asupra intregului organism si ulterior te face sa te simti bine. Ceea ce te duce la un alt aspect favorizant pentru a-ti gasi un tip de sport pe care sa il practici.
  3. Starea de spirit. Aici intervine secretia de endorfine, cea care actioneaza asupra starii de spirit. Nu este de ignorat faptul ca ai nevoie de un echilibru psihic. Si din nou, sportul este cel care te ajuta si din acest punct de vedere.
  4. Modul de munca. Cand stai prea mult timp in aceeasi pozitie si mai ales pe scaun tinzi sa iti reduci din capacitatea organismului de a munci la cote mai mari. Dar sportul compenseaza si echilibreaza, din nou.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Din toate timpurile a fost benefic sa faci sport sau orice tip de miscare. Sanatatea vine din sport !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *