general

De ce e greu sa te lasi de fumat

descărcare (2)Sa te lasi de fumat nu e atat de usor pe cat ar parea. Fumez de peste 5 ani si de multe ori m-am gandit ca ar fi cazul sa ma las, fie pentru ca investesc prea multi bani in acest viciu care nu aduce nici un folos decat placere trupeasca, fie din cauza diverselor probleme de sanatate. De multe ori am reusit. La un moment dat, reusisem sa nu fumez aproape deloc (cateva tigari) timp de doua luni.

Bine, eram si intr-o pasa destul de proasta, treceam printr-o trauma si parca nu-mi mai venea deloc sa fumez. Stateam mai mult in casa si nu prea ma gandeam deloc la tigari.

Lucrurile se schimba insa cand iesi din casa. Da, de cele mai multe ori, atunci cand stau acasa nu simt aproape niciodata nevoia sa fumez, nu ca nu as putea sa fac asta. Nu inteleg exact ce se intampla insa in momentul in care ies din casa, in momentul in care merg oriunde, la un suc, la o plimbare, la o intalnire cu prietenii, simt automat nevoia sa fumez.

Cand sunt la servici, fumez pana la jumatate de pachet de tigari pe zi. In weekend, cand sunt acasa si imi ocup timpul cu diverse hobby-uri, aproape ca nu fumez niciodata.

Sa te lasi de fumat e greu si spun asta din propria experienta. Eu nu vreau sa ma las de fumat, vreau altceva. Vreau sa nu mai simt nevoia de a fuma insa asta e cu totul altceva. Personal, nu mi-a placut niciodata sa ma privez de vreo placere si atat timp cat tigarile reprezinta una din placeri, nu vreau sa ma privez de ea.

Totusi, vreau sa incerc sa fumez mai putin si sa nu fumez atunci cand nu simt deloc nevoia, doar de dragul de a fuma. Cand reusesc sa fac asta, fumez in jur de 4-5 tigari pe zi. Bineinteles, asta nu inseamna deloc ca ma pot lasa…

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *