general

Curiozitati nedeslusite

Exista, desi surprinzator, atat de multe lucruri care nu si-au gasit explicatia inca de ce se produc, cum si partea incitanta este ca fac parte din viata noastra. Unele chiar banale cand te gandesti la faptul in sine. De exemplu te-ai intrebat vreodata de  ce cascam? Este desigur semnul clar al oboselii insa pe langa acest aspect cercetatorii nu au reusit sa descopere de ce anume se intampla acest lucru, ce determina cascatul, ce se produce in organism. Oricat de avansati in tehnologie in lumea moderna a casca a ramas o curiozitate.

Puterea mintii, in termeni de specialitate efectul placebo. Este foarte curios si interesant in egala masura cum lucreaza psihicul uman. Cu un gand pozitiv se poate ca tot ceea ce te afecteaza sa dispara. Un exemplu banal este cel al unei dureri. Cand te vei gandi sa iei o pastila desigur ca va dura pana cand sa isi faca efectul insa gandul in sine ca ai facut ce trebuia deja te face sa te simti mai bine. Iar un caz medical atesta acest exemplu mult mai bine, cel al unui bolnav de cancer care intr-un mod miraculos s-a vindecat desi nu exista un tratament anume.

Te-ai gandit cum ar fi viata fara somn? Desigur ca un experiment in acest sens iti dezvaluie ca nu vei rezista, ca fara somn nu mai ai energie, ca nu vei putea trai o viata normala. Odihna ne aduce un inceput proaspat. Credem ca este in natura umana caci nemuritori nu suntem si nimic nu este etern, deci nici energia de a rezista fara somn. Insa o teorie concreta nu exista inca.

Poate  ca viata este de fapt compusa din elemente intrigante insa nu total misterioase. Ceea ce ne face sa fim din ce in ce mai curiosi si sa cercetam insa pana atunci raman lucruri de neexplicat.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *