general

Curata-l: Metode simple de a creste durata de viata a PC-ului tau

praf pcLa fel ca masina, casa, corpul tau, pc-ul trebuie sa fie curatat pentru a functiona corespunzator. Poate fi vorba de praf adunat pe ventilatoare, de resturi de fisiere care aglomereaza hard drive-ul sau chiar virusi care incetinesc intregul sistem. Din fericire, cu putina intretinere a hardului si a softului poti sa iti mentii pc-ul fara probleme si poate sa il faci sa dureze mai mult.

Curata praful

Calculatoarele genereaza foarte multa caldura. Ventilatoarele ajuta la disiparea acestei calduri care altfel ar scurta cu mult durata de viata a componentelor interne. Din nefericire, odata cu trecerea timpului aceste ventilatoare acumuleaza foarte mult praf, par de la animale de companie care duc la punctul in care sistemul nu se mai aeriseste corespunzator. De multe ori, ventilatoarele ajung sa se strice cu totul.

Tocmai din acest motiv este esential sa sufli praful din PC si sa faci asta regulat (cel putin o data la 6 luni). Daca ai un calculator, inchide-l, indeparteaza peretele lateral al carcasei si apoi foloseste un compresor pentru a sufla tot praful (poti face asta cu un aspirator care functioneaza si invers, nu e nevoie sa folosesti un compresor de umflat cauciucuri de tir). Ai grija sa sufli praful de pe toate ventilatoarele.

Scapa de fisierele Junk

In fiecare primavara incerci sa scapi de toate lucrurile care te incurca. Ei bine, si in cazul unul hdd se aduna astfel de lucruri numite junk. Este vorba despre o multime de fisiere temporare Windows care de-a lungul timpului iti pot incetini PC-ul. Ai nevoie de un soft dedicat care sa faca asta.

Poti alege Piriform CCleaner. Programul este gratuit si disponibil atat pentru Windows cat si pentru Mac. Te va scapa de toate fisierele temporare vechi. Pe PC-urile cu Windows va face curatenie si prin Registri. Pentru a tine computerul curat de astfel de fisiere, ruleaza programul o data la cateva luni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.