Stiri Tehnologie

Cum vor arata iOS si Android pana la sfarsitul deceniului

Cele doua sisteme de operare sunt extrem de comune in ziua de astazi, piata fiind suprasaturata si dominata de Android si iOS. Cu toate acestea, se pare ca acestea vor continua sa evolueze pana la sfarsitul acestui deceniu, asa ca lucrurile ar putea sta putin mai diferit fata de cum le stim in prezent.

Conform unei analize realizate de catre IDC, se pare ca evolutia celor mai active piete din sectorul tehnologiei se va schimba radical pana in anul 2020. Asadar, IDC sustine ca pana la sfarsitul acestui deceniu, telefoanele ce ruleaza pe Android vor inregistra valoarea de 82.9% din total – crestere ce se produce in raport cu sistemul iOS, nu si cu alte sisteme existente in prezent. Ei bine, asta nu inseamna ca Apple nu va mai vinde, iPhone-urile inregistrand o crestere si in urmatorii ani, dar cu toate acestea, iOS va reprezenta doar 14.1% din piata.

Prin comparatie intre cele doua sisteme, in anul curent, Android a ajuns la valoarea de 81.2%, in timp ce iOS ruleaza pe aproximativ 15.8% din dispozitivele de telefoane mobile. De asemenea, trebuie sa se tina cont si de dispozitivele ce se vand cu aceste sisteme de operare: iOS este prezent numai pe gadget-urile Apple, in timp ce Android se gaseste pe o piata mult mai extinsa, de la Samsung, Sony si pana la cele mai putin cunoscute.

Vanzari Apple si Android

Pe de alta parte, aceeasi sursa sutine ca pana la sfarsitul deceniului, Android va livra mai putin de 1,5 milioane de dispozitive- in acest an, valoarea ajungand la 1,6 milioane de unitati. In tot acest timp, vanzarile de telefoane si tablete marca Apple cresc de la 226 milioane de unitati prezent, la 263 milioane pana la sfarsitul deceniului, cu toate ca piata tabletelor ar putea sa inregistreze mici scaderi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *