Noutati

Cum te afecteaza locul de munca

Nu munca nu se moare dar cu siguranta ca se poate sa te ingrasi. Este o chestiune destul de comuna in randul femeilor mai ales. Asadar, tinand cont de ritmul tau de munca ai sanse sa acumulezi kilograme pentru lipsa de grija care o manifesti.

Cauze

Ingrasatul poate sa aiba la baza stresul. Pentru multi asta se asociaza cu scaderea in greutate doar ca exista si efectul invers. Asadar, cat timp nu stii sa gestionezi situatia si stresul trebuie sa tii cont de faptul ca si silueta ta are de suferit. Dar nu este singurul motiv pentru care se intampla acest fenomen.

Cat timp mergi pe jos vs cat timp stai pe scaun. Pe langa acele ore lungi de stat pe scaun trebuie sa te gandesti ca mai ai si drumul spre serviciu. Asadar, cu cat este mai lung drumul cu atat mai multe sanse sa alegi un mijloc de transport in comun. Si gandeste-te cate ore petreci in total numai stand pe scaun. Este clar ca ar trebui sa compensezi cu ceva insa din pacate si se intampla in prea putine situatii.

Se spune ca un minimum de 20 de minute este suficient pentru a avea un echilibru al faptului ca stai ore in sir pe scaun. Dar nici macar asta nu se intampla. Un drum spre casa sau de acasa ar putea sa fie solutia de inceput pentru tine. Unde mai pui ca plimbarea in aer liber te relaxeaza.

Timpul de munca vs timpul de odihna. Unii spun sau cel putin cred in varianta ca se ingrasa pentru ca sunt lenesi si dorm mai mult. De fapt se ingrasa pentru ca au un program haotic din punct de vedere al programului de zi cu zi. Spre exemplu de vreme ce sari peste o masa la urmatoarea vei manca cu mult mai mult decat ar fi trebuit.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.