Blog

Cum sa previi wordpress din generarea imaginilor pe marimi

How to Prevent WordPress from Generating Image SizesIn mod default, WordPress genereaza trei marimi a fiecarei imagini pe care o in carci pe site-ul tau. Diverse teme sau plugin-uri pot genera imagini aditionale si numarul total de variante ale unei imagini poate ajunge pana la 10. Daca ai un site pe care incarci foarte multe imagini, acest lucru ar putea deveni o reala problema. In acest articol invatam cum prvenim wordpress din a genera astfel de imagini.

De ce si cand ai nevoie sa previi wordpress din generarea mai multor marimi ale unei imagini?

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii e faptul ca generarea imaginilor de diferite marimi nu sunt nici o problema pentru site-ul tau. Cei mai multi experti hosting ofera spatiu generos ce iti permite sa salvezi mii de imagini.

Imaginile aditionale de marimi diferite sunt generate si stocate in timpul procesului de upload astfel incat nu incurca deloc vizitatorii. Cu toate acestea, mai multi utilizatori wordpress vor sa previna acest lucru. De exemplu, ai sute de imagini iar copiile acestor imagini ar putea sa-ti creasca mult marimea unui backup. Deasemenea, chiar si timpul pentru backup va fi mult mai mare. In final, multi nu vad rostul acestor variante de imagine si atunci ar trebui dezactivate pentru a salva spatiu in baza de date.

Cum opresti WordPress din a genera copii de diferite marimi, ale unei singure imagini. 

Prima data trebuie sa intelegi cate copii sunt realizate. Default, WordPress genereaza trei imagini diferite,thumbnail, mediu si large. Pe langa asta, ar putea sa mai fie si plugin-uri sau teme care genereaza alte versiuni.

Mergi la Settings>> Media. Vei vedea diferitele marimi de imagini. Trebuie sa setezi toate valorile la 0 pentru a preveni wordpress din generarea diferitelor imagini.

Nota: WordPress foloseste thumbnail-uri pentru galerii asa ca setarea valorilor pentru thumbnail la 0 ar putea sa-ti incurce treburile in acest sens.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Am cautat si eu in baza de date si am observat o multime de versiuni ale imaginilor. Dupa ce am curatat tot ce era inutil am economisit vreo 100 MB deci cred ca e un plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *