general

Cum sa folositi bananele

Bananele sunt niste fructe foarte bune si foarte sanatoase. Indiferent de varsta toata lumea iubeste bananele pentru ca sunt atat de delicioase si mai ales pentru ca au o multime de proprietati care aduc foarte multe beneficii sanatatii.

Ele pot avea si alte scoprui decat cele alimentare si chiar isi pot indeplini sarcinile cu succes. Asadar, de acum, va trebui sa nu mai aruncati cojile de la banane si sa le folositi in scopuri utile.  Iata cateva dintre intrebuintarile bananelor.

  • Pantofii pot fi lustruiti cel mai bine cu ajutorul unei coji de banane. Mai buna decat orice crema pe care o puteti folosi este coaja de banana. Frecati pantofii cu interiorul cojii de banene, dupa care incepeti sa stergeti cu o carpa moale. Rezultatul va fi vizibil si va arata foarte bine.
  • In cazul in care aveti calcaiele itnarite si nu mai stiti ce metoda sa folositi pentru a scapa de ele, cea mai buna metoda consta in pasarea a doua banane coapte, care se aplica acolo si se lasa pe piele. Dupa ce patrunde bine in piele se indeparteaza cu apa. Rezultatul este de-a dreptul vizibil.
  • De asemenea, in momentul in care gatiti si va doriti ca friptura pe care o preparati sa fie frageda si moale, trebuie sa puneti o banana in recipientul in care se face carnea. Se poate folosi pentru carne de porc, de vita sau de pui.
  • Daca aveti o zona iritata, o eczema sau o muscatura de insecta, banana este cea care va ajuta sa scapati de ea. Trebuie sa freci cu coaja de banana pe zona afectata si sa lasi putin sa actioneze. Indepartezi cu apa iar rana sau durerea se va vindeca foarte repede.
  • In cazul in care aveti probleme cu insomniile puteti sa mancarti o banana inainte de culcare. Astfel, vei avea o calitate mai buna a somnului iar pielea ta va avea de castigat foarte mult.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *