timp
Blog general

Cum sa castigi mai mult timp pentru tine?

”Nu am timp” este una din scuzele de top de care oamenii se folosesc pentru a evita de a face ceva ce nu isi doresc. Cu toate acestea, realitatea arata ca acest lucru nu este adevarat; avem timpul necesar, insa nu ne intereseaza sa ne facem timp. Fuga de la locul de munca, la familie sau la alte responsabilitati, determina o provocare in cadrul obiectivelor noastre principale, insa, exista intotdeauna alte moduri utile cu ajutorul carora putem aloca timp pentru altii.

Nu numai ca multi dintre noi nu ne prioritizam obiectivele, dar unii dintre noi nici macar nu au un obiectiv fata de care sa se fi angajat, cum ar fi proiectele creative legate de sanatate. Oare avem macar cateva pasiuni, hobbyuri sau interese pe care sa le urmam in mod activ in afara culturii de consum in care am fost crescuti?

A fi creativ este o caracteristica esentiala pentru stocarea scanteiei umanitatii. O modalitate buna este, de exemplu, gatitul, insa exista altii care isi doresc sa umple acest gol prin gradinarit, scris, lectura, pictura sau alte activitati.

Nu ai timp?

Primul sfat ar fi destul de simplu: trebuie sa fim optimisti in relatia pe care o avem cu timpul. Optimismul este acela responsabil pentru modul in care oamenii gandesc si actioneaza, astfel ca, ar trebui sa ne comportam ca si cum am avea timp. Cu toate acestea, exista studii care au confirmat ca o persoana care este de parere ca are timp se misca mult mai calm, actioneaza in functie de o strategie pe care o are bine pusa la punct, pare mai stapana de sine si care reuseste sa obtina, in acelasi interval de timp, rezultate mai bune decat o persoana care se descrie a fi pesimista in fata notiunii de timp.

Astfel, ar trebui sa actionam cu o incredere mai mare in indeplinirea sarcinilor si obligatiilor pe care le avem, in viata noastra cotidiana. Bineinteles ca vom avea nevoie de mult exercitiu si rabddare, dar unele mici modificari comportamentale pot fi suficiente.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *