Noutati

Cum sa alegi vinul

Exista atat de multe sortimente de vin incat se pare ca este inevitabil sa nu ai parte de o dilema in alegere. Rosu, roze, alb si asa mai departe tine si de gustul si de preferintele fiecaruia insa si de anumite decizii inteligente. Si nu poti sa gusti pana cand sa alegi asa in mare parte trebuie sa intuiesti.

Exista o intreaga poveste despre ce inseamna sa alegi cel mai bun vin:

  1. Ca o nota comparativa intre vinul rosu si cel alb primul sortiment castiga teren si asta pentru ca in compozitia sa exista o mai mare putere antioxidanta. Resveratrolul este intr-o cantitate mai mare si asta pentru ca strugurii folositi sunt responsabili insa si fermentatia in sine. Din acest punct de vedere un vin rosu este superior.
  2. Producatorul. Brand-urile de vin sunt la fel de diverse ca si in cazul altor bauturi. Ce sa alegi tine si de ceea ce in trecut ai mai consumat si ti-a placut. Nu este exclus sa te gandesti ca un anumit producator este mai influent, mai puternic pe piata deci selectia tine si de modul in care privesti lucrurile. Cert este ca nu trebuie sa ignori ceea ce tine de nevoia de a alege un vin bun in sensul in care nu contine substante ce nu au legatura cu naturalul. Cu alte cuvinte daca vita de vie si intreaga plantatie a fost stropita cu diverse pesticide cu siguranta ca si materia prima in sine, strugurii, vor contine acele substante. Ori vinul din acest punct de vedere nu este unul natural si bun.
  3. Conteaza cantitatea de alcool. Ceea ce prea putini iau in considerare este faptul ca o data ce creste cantitatea de alcool din vin creste si nivelul de zahar. Vei gasi in marea majoritate a cazurilor vin cu 9 de pana la 16% alcool si de preferat este sa alegi din cele cu o cota cat mai mica de alcool. Iti va parea mai tare insa este mai sanatos.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *