www.proignis.ro
Servicii

Cum poate fi folosita cenusa in urma incinerarii pentru a pastra mereu aproape pe cel drag?

In viata nu ai parte doar de momente fericite, in care totul este bine si frumos, in care esti fericit si implinit. Vin si momente grele, momente la care trebuie sa le faci fata. Printre acestea se numara si pierderea unei persoane care a avut o insemnatate deosebita. Insa cum poti sa faci in asa fel incat sa treci peste ele si sa rezisti presiunii din acea perioada?

Iti recomand sa apelezi la servicii funerare pentru a te asigura ca toate ritualurile si pregatirile sunt facute ca la carte. Nu uita, in cazul in care stii ca cel drag trecut dincolo ar fi vrut un anume detaliu la inmormantarea lui, sa ii respecti deciziile.

In unele religii se practica incinerare umana Cluj, iar anumite servicii funerare au la dispozitia clientilor si crematoare – de exemplu cei de la ProIgnis. Exista mai multe metode prin care cei care aleg incinerarea, ca aceasta sa faca in asa fel incat sa fie conectati cu cei pe care i-au pierdut.

Iti prezint mai jos cateva metode care cu siguranta iti vor atrage atentia si cine stie poate iti vor veni si tie idei deoarece pana la urma urmei, este decizia ta ce faci cu cenusa, in cazul in care persoana respectiva nu a precizat ce o sa se intample cu cenusa din urma incinerarii.

  1. O inmormantare mai speciala este cea spatiala – din anul 2004, cel putin 150 de persoane au avut parte de o asemenea ceremonie dupa procesul de incinerare umana Cluj. Prima persoana care a propus acest procedeu a fost Richard DeGroot. Se face prin intermediul unei rachete ce urmeaza a fi trimisa in spatiu. Cenusa este introdusa intr-un recipient de dimensiunea unui ruj. In prezent doar o companie mai tine astfel de inmormantari spatiale.
  2. Cenusa transformata in diamant – da ai auzit bine, nu trebuie sa iti faci un lantisor cu cenusa respectivului sau respectivei si sa trebuiasca mereu sa raspunzi la mii si mii de intrebari legate de el. Alege ceva mai sofisticat, prin aceasta metoda vei putea in fiecare zi sa strangi la piept acest diamant. Diamantele pot fi integrate sub diferite forme precum inele, lanturi si bratari.

Te intrebi cum poate fi posibila crearea unui diamant din cenusa?

Ei bine, exista diferite companii care se ocupa, pe langa prelucrarea de pietre pretioase propriu zise, si de facerea de diamante sintetice. Calitatea acestor diamante este chiar uluiutoare. In urma arderii la 1900 de grade unde se obtine cenusa, are loc alta prelucrare la o temperatura mult mai ridicata de aproximativ 3000 de grade. Astfel se obtine grafitul ce mai apoi este transformat in diamant.

Mai exista si alte metode, de exemplu introducerea unui corp intr-o solutie de hidrogen lichid la temperaturi de minus 196 grade celsius, de unde se obtine o pudra care poate sa reduca greutatea unui cadavru cu aproximativ 50 de kg la o persoana care a avut o greutate de 75 de kg. Pudra poate fi folosita si ca ingrasamant.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *