Realitatea

Cum dormi si cum te odihnesti

Chiar daca pare greu de crezut orice obicei pe care il ai are in vedere modul in care te odihnesti. Asta pentru ca pozitia conteaza si nu numai. Descoperi in timp ca orice miscare oricat de banala ar fi are si era regulile ei. Spre exemplu crezi ca stii sa dormi? Crezi ca modul in care faci asta iti aduce odihna? Mai gandeste-te o data.

  • Daca dormi pe burta, surpriza, se pare ca nu este tocmai cea mai buna pozitie. Asa se face ca aceasta pozitie aduce presiunea in zona de abdomen asa ca apar crampe si dureri de stomac  sau burta. Exista ce-i drept si un gram de disconfort cand vine vorba de modul in care respiri intr-o astfel de pozitie caci ti se blocheaza caile nazale.
  • Respiri pe gura, ceea ce dauneaza in mod direct plamanii. Mai ales cand suntem raciti modul de a respira de asa natura intervine si pare greu de controlat. Ce se intampla de fapt: aerul patrunde in plamani in mod direct, fara sa fie incalzit si fara sa fie filtrat asa ca se inmultesc bacteriile in aceasta zona in mod specific.
  • Aerul conditionat este si el o problema caci de cele mai multe ori este si sursa de praf si alte bacterii cand se ruleaza acelasi aer din incapere si filtrul nu este tocmai cel mai calitativ.
  • Dormi sau adormi pe canapea. Un lucru poate si frecvent insa clar comod sau cel putin asa ti se pare. In realitate modul in care este realizata o canapea, cu acele curburi specifice te impiedica sa ai o pozitie normala si confortabila in timpul somnului asa ca nu este de recomandat un astfel de loc.

Nici prea multe perne nu te ajuta desi ai impresia ca iti sporesti nivelul de confort. Acestea iti pot da diverse dureri cand nu este o suprafata plana si confortabila dar mai ales ridicata in mod egal.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *