Blog

Cum dezactivezi update-urile automate in WordPress

How to Disable Automatic Updates in WordPressDupa versiunea de WordPress 3.7, ce a avut ca scop principal inbunatatirea aspectelor legate de securitate, au fot introduse si modificari la sistemul de update-uri automate. Astfel, oricand apare un update minor, wordpress il va prelua automat, fara nici un aport din partea adminului site-ului. De exemplu, isi va face imediat update automat la aparitia versiunii WordPress 3.8.1. Totusi, update-urile automate nu sunt activate pentru trecerile majore (de la s.8.1 la 3.9 de exemplu).

Astazi vedem cum putem dezactiva aceste update-uri automate in WordPress.

De ce ai vrea sa dezactivezi update-urile automate?

Pe platforma wordpress.com, update-urile se efectuau automat pentru toti utilizatorii. De la versiunea 3.7 insa, acest lucru se intampla si in cazul celor care au CMS-ul instalat pe site-urile proprii. Este o problema pentru cei care inca nu sunt pregatiti pentru asta. In ciuda avertismentelor de securitate, multi utilizatori prefera sa-si modifice platforma astfel incat la un potential update, site-ul lor ar putea sa nu mai functioneze corect.

Deasemenea sunt webmasteri care ruleaza wordpress pe site-urile clientilor si acestia au propriul mod de a actualiza wordpress-ul. In final, sunt utilizatori care pur si simplu vor sa aiba control asupra acestui aspect, sa aiba libertatea sa-si actualizeze platforma exact atunci cand sunt pregatiti.

Cum dezactivezi update-urile automate in WordPress

Este mai mult decat simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi urmatoarea linie de cod in fisierul Wp-config.php:

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

Aceasta va dezactiva updater-ul automat wordpress insa tu vei fi in continuare notificat in momentul in care apare o versiune noua astfel incat sa poti actualiza singur.

In speranta ca ati gasit aceste informatii legate de modul in care sa dezactivezi update-urile automate in wordpress utile, asteptam feedback si va mai asteptam pe site-ul nostru pentru o gama larga de articole interesante si utlile pentru diverse domenii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *