general

Cum consumi prea multa sare fara sa stii

Mancarea fara sare nu are gust este ceea ce majoritatea dintre noi afirma.  Insa un consum prea mare nu face bine sanatatii iar in timp efectele sunt neplacute. Multi considera ca atat timp cat nu adauga prea multa sare intr-o mancare nu au de ce sa se sperie insa exista si asa zisul consum de sare ascuns.

Preocupati de tot ceea ce mancam sa citim etichetele este un prim pas in a evita un consum exagerat de sare si nu numai.  Recomandat este ca intr-o zi sa consumam nu mai mult de 5 grame de sare. Insa la un meniu comun pentru multi dintre noi doar painea din faina alba este cu un continut destul de mare de sare cat sa o combini cu diferite mancaruri. Si ajungem la un sfarsit de zi cu un consum de 15 grame sau chiar mai mult.

Pe langa un autocontrol cand vine vorba de a adauga sare in mancare diferite feluri de mancare sunt cu un continut ridicat de sare pe care l-ai putea evita.  Mancarea procesata, mancare de tip fast food, diferite condimente sau mix de condimente.

Care sunt efectele? Bolile cardiovasculare care in Romania au un procent alarmant, plasandu-ne pe locuri fruntase in topuri europene. Cercetatorii au descoperit si o corelatie a consumul de sare cu alte variate boli, de la Alzheimer pana la afectiuni ale creierului, insa vasele de sange sunt primele si cele mai mult afectate.

Se poate spune pana la urma ca tot ceea ce iti face placere este interzis insa regula de aur este cea a cumpatarii, sa indepartezi sursa de tentatie si sa fii moderat de fiecare data. A manca sanatos nu va face altceva decat bine in viata ta si adoptand un astfel de stil te vei bucura mai mult de viata, vei evita probleme si cu stomacul deci cum nu se poate mai bine.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.