Ai putea crede ca lanturile mari de magazine castiga atat de mult. La fel si marile nume pe scena de showbiz. Insa surprinzator multe dintre acestea castiga din alte surse mult mai mult decat din vanzarea de produse. Si astfel de exemple sunt multiple. Huffington Post ofera cateva date in acest sens.
Stiai ca renumitul lant de fast food, vestitul M, castiga din chirii si nu atat de mult din vanzarile de produse? La fel o patesc si cei care produc imprimantele, avand profit din vanzarea tusului decat din vanzarea aparatelor. Poate ca de la dealerii de masini te-ai fi asteptat sa auzi ca au castig mai mult din diversele servicii afiliate, din asigurari spre exemplu, decat din vanzarile auto. Asta pentru ca acestea sunt scumpe si cele noi mai rar achizitionate. Dar cu siguranta ca nu te asteptai ca benzinariile sa aiba vanzari mai mari la alimente decat la benzina, principalul motiv pentru care exista pana la urma.
Producatorii filmului “Razboiul Stelelor” au facut mai mult profit din figurinele inspirate din film decat din film. Si la fel de surprinzator este faptul ca un renumit restaurant din America a incasat mult mai mult din vanzarea de alcool decat din vanzarea de alimente.
Pe principiul “unde dai si unde crapa” astfel de brand-uri demonstreaza ca fac profit insa se mentin prin alte surse decat cele ce vizeaza brand-ul. Partea buna este ca au alternativa, diversitate prin care isi pot scoate investitia si pot castiga asa cum sperau. Si acelasi principiu foloseste in multe cazuri acolo unde nivelul de popularitate ajuta mai mult decat poate meseria in sine. Prezentatorii tv castiga de asemenea din publicitate, din prezentari de evenimente. Iar vedetele primesc oferte pentru reclame pentru care nu fac mare lucru. Un singur exemplu este al Juliei Roberts care a batut un record cu suma de 1,5 milioane de dolari pentru o reclama Lavazza unde 30 de secunde rolul sau a fost de pura prezentare.