general

Cum ai grija sa nu ramai fara bani inainte de salariu

In societatea in care traim, aproape ca nu exista luna in care sa nu ne trezim ca am ramas fara bani inainte de ziua de salariu. Astazi, avem nevoie de un pic de organizare pentru a nu ramane asa. In continuare, va voi oferi cateva din metodele pe care eu le folosesc pentru a nu ramane fara bani in ziua de salariu si pe care cred ca si voi ati putea sa le folositi la fel.

In primul rand, trebuie ca in fiecare luna sa iti faci cateva notite cu ce ti-ar trebuie. Mai intai, noteaza-ti toti banii pe care ii castigi intr-o luna.

Mai apoi, incepe prin a scadea din ei cheltuielile absolut necesare, cele de zi cu zi. Prin cheltuieli necesare ma refer mai intai la cele de transport (abonament, benzina, motorina, kerosen daca ai avion). Urmatoarele cheltuieli sunt cele pentru hrana. Cate zile lucrezi intr-o luna si mai ales, cat cheltui in fiecare zi pentru mancare?

Fa un calcul si pune acei bani deoparte pentru ca poti renunta la diferite chestii dar nu si la mancare. Dupa ce ai facut si acest pas, mergi mai departe si noteaza-ti toate cheltuielile. Ai grija, nu nota si tu cum fac eu de multe ori, adica cea mai mica suma posibila, chiar daca nu e luna de iarna. Fa o medie pentru fiecare sezon si vezi cam cat cheltui in fiecare luna in acest sens.

Ulterior, raman banii pentru cumparaturi in casa si acestia trebuie foarte atent calculati. Nu ai vrea sa te trezesti cu lipsuri esentiale si sa trebuiasca sa tragi din banii de mancare.

In final, raman banii pe care ii folosesti pentru orice, pentru divertisment, iesiri cu prietenii etc. Daca doresti insa pe bune sa nu ramai fara bani inainte de ziua de salariu, cam asa trebuie sa procedezi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *