Blog general

Cum afecteaza retelele sociale pe femeile singure

O data cu explozia retelelor sociale intervine si o oarecare frustrare din partea celor care devin invidiosi. Caci ajungi sa „cercetezi” profilul unuia sau al altuia si vazand imaginea fericirii se contureaza frustrarea cand astfel de aspecte lipsesc pentru altii. De cele mai multe ori este lipsa unei relatii, unei casnicii.

Desigur, este o optiune personala a ceea ce doresti sa arati. Insa cu siguranta ca partile pozitive ale vietii sunt cel mai adesea expuse, fotografii cu familia, cu iubitul etc. Asta va aduce o stare de dezamagire pentru cele care nu se pot lauda cu asa ceva pentru moment. Deprimare, frustrare sau pura invidie, astfel de sentimente se nasc tocmai din cauza retelelor sociale. Pe principiul „ce nu stii nu te doare” faptul ca este atat de usor sa ai contact cu atat de multe persoane indiferent de bariera lingvistica si distanta exista o inevitabila comparatie. Un expert in relatiile sociale explica acest fenomen spunand ca este din ce in ce mai frecvent sa te compari cu altii, cum tu nu ai copilul perfect, nunta ideala, familia fericita, excursii de tot felul etc.

Mai mult decat atat nu este exclusa nici partea care tine de dorinta de a gasi implinirea in plan sentimental. Cu alte cuvinte retelele de socializare au devenit o oarecare sursa de anunturi matrimoniale desi indirect spus. Femeile singure se simt atrase de ideea de a cunoaste un potential partener. Insa si aici exista o problema caci nu de fiecare data exista o corectitudine in ceea ce priveste partea de expunere a detaliilor. Cu alte cuvinte poti fi cine doresti tu, in spatele unei imagini false, fara sa iti declari statutul social. Ori sansele sa intalneasca barbati care doresc doar aventuri sunt destul de mari.

Fenomenul merge mai departe cu cele care considera ca a urmari pe cineva online, pe retele sociale, a fi parte din grupul de persoane care constant urmaresc activitatea inseamna deja o relatie stabila, serioasa.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *