general

Cultura si traditie, Sibiul nou si vechi

In 2007 se anunta a fi Centrul Cultural European si pe buna dreptate. Astazi este vestit si plin de turisti in orice perioada a anului. Este farmecul Sibiului cel care ii ridica cota de popularitate. In principiu orasul in sine este plin de istorie, abunda in legende si povesti insa obiectivele turistice se extind si in afara orasului.

O data ajuns aici vei fi captat de partea veche a orasului. Si nu are cum sa nu fie asa. Le vezi cam subrede dar pastreaa maretia vremurilor trecute. Turle, ziduri de aparare, piete in stil vechi si modest amintesc de vremurile in care domnitele erau curtate si cucerite prin versuri, romantism. Piata Mare de exmeplu a fost centrul orasului de peste 500 de ani, Cetatea Sibiului si turnurile sale de aparare rasar marete si acum iar muzeele fac totul cu mult mai interesant de aflat despre istoria locului. Unde te-ai fi gandit sa gasesti un muzeu cu locomotive vechi, cu abur? Partea religioasa nu este neglijata iar ceea ce tine de folclor gasesti la muzeul Civilizatiei Populare Traditionale.

In vecinatatea acestui oras cultural distractia asteapta. Complexul turistic Paltinis este relativ aproape de agitatia specific urbana. De asemenea un lac glaciar te paote face sa te razgandesti sa mai vizitezi pana sa pleci acasa.

Pentru cei care vin doar pentru cultura atunci sa se bucure de ea. Filarmonica sau Teatrul National te primesc cu bratele deschise. Pentru cei care cauta distractie sunt o varietate de optiuni in orice colt al Sibiului te-ai caza iar o mancare pur romaneasca te imbie la un rasfat total. Ca tot aminteam, “Butoiul de Aur” este cel mai vechi cunoscut local care a activat ca restaurant, datand din sec. XV; restaurant activeaza si astazi.

Si totusi ce face Sibiul special? Pana nu vei lua pulsul orasului cuvintele sunt de prisos. In mijlocul actiunii situatia se schimba decat atunci cand auzi pareri tot felul. Participa la un festival, gusta din buntatile locului, apreciaza pe cont propriu ospitalitatea oamenilor….totul este unic si atat!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.