Blog Noutati

Culorile care te ademenesc sa cumperi

Am stiut mereu ca in ceea ce priveste culorile exista o teorie complexa despre modul in care acestea te atrag si mai cu seama pot influenta starea pe care o ai. De aici si pana la a fi cele care au un rol comercial nu este decat un singur pas. Fara sa iti dai seama vei cumpara acele produse care au un ambalaj de anumite culori.

Diferentierea nu o faci in functie de preferintele personale ci mai degraba in functie de ceea ce in subconstient iti activeaza anumite idei. Asa cum spun specialistii se pare ca in acest sens se tine cont de:

  • Culoarea verde ce se asociaza cu produsele bio. Te duce cu gandul la proaspat si la natural, la produse ce nu sunt procesate, ce nu au e-uri ci sunt pur naturale. Mai ales in contextul actual cand produsele bio sunt la mare cautare culoarea verde este cea care te va atrage daca esti in cautarea unor astfel de alimente.
  • Rosul este atragator de la sine insa in plan alimentar se pare ca tine de ceea ce pare gustos, apetisant. Starneste pofta parca asa ca acele alimente care au un ambalaj rosu sunt si acele produse care se aleg sa spunem ca dupa ochi frumosi. Si daca esti atent o gama variata de produse au cel putin o mica parte rosie in aspectul ambalajului.
  • Galbenul nu este tocmai culoarea geloziei asa cum ar putea crede unii ci tocmai acea nuanta care iti aduce o stare de bine. Optimismul este in floare cand vine vorba de culoarea galbena. Asa ca sunt sanse sa alegi un produs tocmai din acest punct de vedere.

Lista se continua, asa cum spun specialistii, cu portocaliul care pare a fi culoarea care satisface poftele, in timp ce acele produse ambalate coloristic cu albastru sunt si cele pe care cu greu le vei uita.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *