general

Copilul tau are un comportament agresiv? Iata ce trebuie sa faci!

Copilul este cea mai importanta fiinta din viata unui om. Totusi, ne dorim sa le oferim copiilor cele mai bune sfaturi de educatie pentru ca acestia sa fie impliniti si fericiti la maturitate. In continuare vom discuta despre comportamentul agresiv in cazul copiilor, o problema destul de frecventa.

O mama cu trei copii si cu al patrulea pe drum se poate ocupa cu greu de fiecare dintre copiii sai. Cu toate acestea constata ca fiica sa de sase ani este trista. Cea mica a fost jignita de colegii de la scoala si a fost extrem de demoralizata. Cum poti ajuta un copil care se afla in situatia aceasta? Afla de mai jos.

  • Intr-un asemenea caz, cea mai afectata este mama. Copiii vorbesc deseori urat cu cei pe care sunt gelosi. Exista insa si copii care, atunci cand sunt in colectivitate, sufera din cauza unui copil „sadic”. In aceste situatii, daca parintii vor sa-si ajute copiii, nu trebuie sa se adreseze nici invatatoarei sau educatoarei si nici parintelui copilului in cauza, ci chiar acestuia din urma. Mergand la scoala il poti intreba „De ce i-ai spus asa copilului meu? Esti un copil foarte dragut. De ce te porti asa de urat cu fetita mea? Ce ti-a facut? Nimic, nu-i asa? Atunci de ce o necajesti? Hai, acum impacati-va!”
  • Un copil vorbeste urat cu un alt copil pentru ca sufera, pentru ca este gelos pe celalalt care este mai fericit sau mai iubit decat el. Il invidiaza, dar in acelasi timp ar vrea sa-i fie prieten.  Sunt si multi copii care nu stiu sa raspunda la niste prostii fara importanta si fac din asta o drama. In acest caz, familia se poate gandi la niste variante posibile ca replica; se pot gasi unele foarte nostime pe care copilul le invata si va sti sa le foloseasca si el. De fapt, nu sunt decat rivalitati verbale dublate de simtul umorului.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *