Noutati

Cod rosu de ninsoare

In cursul zilei de astazi, Premierul Victor Ponta a aprobat instituirea starii de alerta in judetele Buzau, Braila si Vrancea. Inca de Duminica, judetele amintite mai sus intrasera deja in stare de COD ROSU de ninsoare si viscol. Potrivit premierului Romanie, instituirea starii de alerta a fost necesara intrucat era nevoie ca operatiunile sa fie coordonate dintr-un singur punct acela fiind Comandamentul de Iarna instituit la Guvern. 

Astazi la ora 10:00, la Guvern, premierul a organizat o intalnire Gabriel Oprea, Liviu Dragnea cat si cu toti ceilalti reprezentanti ai institutiilor care s-au implicat in actiunile de dezapezire din aceasta perioada. Dupa doua ore de discutii, oficialii au hotarat instituirea Comandamentului de Iarna.

Potrivit oficialitatilor, pe moment inca nu s-au inregistrat nici un fel de pierderi omenesti. Deasemenea, am aflat ca in teren se afla deja 10.000 de persoane care intervin pentru asigurarea dezapezirilor si care asigura buna rezolvare a situatiilor urgente. Deasemeni, s-a mai anuntat ca inca 10.000 de oameni sunt pregatiti sa intervina in orice moment.

Momentan insa, Ponta a declarat ca nu se poate face o evaluare exacta a ceea ce se intampla intrucat actiunile au intrat abia astazi sub o comanda unica. Dupa ridicarea Starii de Alerta se va putea realiza un bilant concret a tot ce s-a intamplat.

Nici in ce priveste scolile inca nu s-a luat o hotarare ferma. Astazi, scolile au fost inchise in aproape toata tara. Pana diseara oficialii vor trebui sa hotarasca daca vor mai tine sau scolile inchise si in perioada care urmeaza.

Nici alte judete nu sunt scutite de problemele pe care le creeaza iarna. Codul portocaliu de viscol pentru judetele Tulcea, Braila, Ialomita, Buzau, Constanta, Calarasi si Galati a fost prelungit pana in seara aceasta la ora 23:00 si mai multe judete din intreaga Romanie au primit atentionare cu cod galben.

Potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie, situatia va continua sa ramana asa in urmatoarele 2-3 zile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *