Stiri Tehnologie

CES dezvaluie display-urile viitorului

De la televizoare care sunt mai subtiri decat un card de credit pana la ecrane gigant cu rezolutie 8K, televizoarele au jucat un rol extrem de important la evenimentul CES. Samsung, Sony si LG sunt printre principalele companii concurente intr-o piata ce se schimba rapid in acest domeniu, dezvaluind TV-uri high-definition, 4 K, 8K sau ecrane care se pliaza. HDR- sau high dynamic range- promite un alb mai luminos, un negru mai intunecat si o gama de culori mai bogata- cel putin asta s-a putut observa in timpul evenimentului.

Intre timp, rezolutia 4K, care a fost discutata ca fiind „urmatoarea tehnologie de ultima ora” in cazul televizoarelor, continua sa fie promovata de catre producatorii de TV-uri inteligente, numai ca inlocuiesc aceasta tehnologie cu 8K. Pe langa toate acestea, CES devine o gazda importanta la mai multe televizioare futuriste, printre care si display-uri care se pliaza.

Iata care sunt cele mai tari TV-uri de la CES

Display pliant, ecran transparent, 98 inch si 8 K- una din cele mai promitatoare tehnologii dezvaluite la eveniment a fost ecranul Rollable TV a celor de la LG, de 18 inch. In timp ce inca este sub forma de prototip, expertii sugereaza ca tehnologia ar putea sa fie utilizata in curand pe smartphone-uri si ecrane pentru masini, care sa se curbeze pe liniile bordului unei masini. Un alt concept extrem de interesant a fost cel descris de tehnologia OLED.

Samsung prezinta televizoare 8K- in cursul saptamanii trecute, compania Samsung a dezvaluit TV-uri uimitoare cu o rezolutie de 8K, de patru ori mai buna decat ceea ce s-ar obtine de la un TV 4K. Celelalte caracteristici ale TV-ului Samsung includ ecrane cu dimensiuni de 49 de inch pana la 88 inch.

Ei bine, ce inseamna aceste tehnologii pentru consumatori? Avand in vedere ca televizoarele full HD 4K devin din ce in mai rapid un standard datorita calitatii lor imbunatatite, acestea incep sa fie inlocuite de alte variante mai imbunatatite, doarece oamenii doresc lucruri din ce in ce mai bune. Bazandu-ne pe ceea ce s-a prezentat la CES pana in prezent, TV-ul pliabil al celor de la LG are cel mai mare potential.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.