general

Cele mai frumoase femei

Fiecare cultura are traditiile sale, conceptiile sale si traieste dupa „reguli” proprii. Pana la urma in acest fel ne identificam ca si popor astfel ca ceea ce ni se va parea ciudat pentru altii va fi idealul de frumusete. Si nu tine numai de un chip natural, de picioare lungi caci unii au se pare cateva concepte cel putin ciudate.

Idealul de frumusete se defineste diferit:

  1. In triburile tibeto-burmaneze stabilite in nordul Thailandei femeile trebuie sa aiba un gat lung. Ce-i drept asta va dura pentru ca femeile trec prin acest procedeu in timp. De-a lungul anilor ajung sa poarte mai multe coliere stranse pe gat menite sa le lungeasca gatul. Si ca un semn de maturitate acestea isi vor adauga astfel de coliere in functie de varsta. Daca la 5 ani vine primul pe parcurs se adauga tot mai multe, chiar si 2 o data.
  2. Coreea de Sud defineste totul prin dimensiuni mai mici cel putin cand vine vorba de chip. Asta face ca preferintele acestora sa fie legate de chipul cat mai mic al reprezentantelor de sex feminin. Doar ca in acest caz doar mama natura ar putea sau nu sa fie darnica.
  3. In Nigeria se crede ca femeia ideala este cea corpolenta. Oarecum vag spus insa exista si la noi conceptii de acest gen- esti mai plinuta o duci bine, daca nu traiesti cam greu, din cauza saraciei sau a unei relatii/casnicii dezastruoase.
  4. Chinezii avea si ei o alta preferinta. De data aceasta tien de picioarele mici. Insa mic la cel mai drastic mod astfel ca femeile obisnuiai sa poarte papuci de asa natura cat sa ingusteze piciorul. Se mutilau practic asa cum surorile Cenusaresei incercau sa faca. Partea buna este ca acest obicei s-a pierdut un timp.

Si daca aceste aspecte socheaza sa ne gandim ca sunt triburi unde femeile trebuie sa aiba semne de mutilare pe corp ca si cand s-ar tatua pentru a fi considerate frumoase.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *