Blog general

Ce vor barbatii si ce este benefic pentru ei

Auzi adesea ca isi doreste timp pentru el, pentru bere in special. Femeile s-au plictisit de aceasta situatie. Insa pe cat de enervant ai putea sa crezi ca este pe atat de benefic. Asta spun cercetatorii. Si mai exact Robin Dunbar sustine ca in ceea ce priveste fericirea si starea de bine a barbatilor conteaza ca acestia sa isi pastreze un ritual al iesirilor. Daca de doua ori pe saptamana se pastreaza o obisnuinta in acest lucru totul este mai mult decat benefic.

Ai crede ca aceasta asa zisa descoperire tine de o influenta pentru ca femeile sa fie mai binevoitoare. Nu tine de asta ci concret si dovedit stiintific ca legaturile sociale conteaza. De la simple iesiri si pana la ore de sport, de la a savura o bere si pana la o intalnire scurta dar care sa insemne socializare pur si simplu se observa tendinte de a se insanatosi mai repede, de a fi mai generosi si mai fericiti prin urmare.

Si totusi doar unul din cinci reuseste sa se vada cu prietentii o data pe saptamana. Se pare ca marea majoritate prefera sa optez pentru alte metode de comunicare insa cele de tip indirecte, prin intermediul telefoanelor sau a retelelor de socializare. Dar la fel ca in cazul oricarei persoane conteaza mai mult sa se mentina un contact direct pentru ca socializarea sa isi arate si efectele si in mod concret pentru ca relatiile interumane sa se pastreze.

La mijloc ar sta secretia de endorfine care sta la baza sentimentului de fercirie, de bine. Si nu este un caz singural cand endorfinele isi demonstreaza beneficiile. Si necesarul vine din faptul ca si barbatii, oricat de siguri ar fi pe ei ajung sa aiba probleme din cauza nesigurantei, lipsa unui loc de munca stabil, probleme cu sursele financiare cel mai adesea, dar si grijile in general.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *