Sanatate Trucuri

Ce trebuie sa stii pentru a avea un somn linistit?

Un somn linistit reprezinta cel mai bun atu pentru reusita tuturor activitatilor zilnice, astfel incat trebuie sa acordam timpul necesar pentru odihna pentru ca organismul nostru sa isi revina eforturilor zilnice la care este supus.

trezitul de dimineata
trezitul de dimineata
Ce trebuie sa stii pentru a avea un somn linistit?
  • Inainte de a te pune in pat, relaxeaza-ti muschii. Un set de 5 minute de exercitii iti vor reda buna dispozitie pentru ziua urmatoare si vor reda elasticitatea muschilor tai.
  • Acorda-ti un timp pentru a fi recunoscator pentru tot ceea ce ai, pentru a multumi pentru inca o zi in care ti-ai atins scopurile si ai ajuns acasa in siguranta.
  • programeaza-ti gandurile pentru o zi buna, astfel incat aceasta sa fie productiva. Intentioneaza sa petreci clipe placute alaturi de colegi si de familie, in care vei invata ceva nou.
  • aminteste-ti visurile, pentru ca sunt unele dintre acele mici detalii care ne insenineaza ziua, sau care ne vor antrena mintea de a lucra in maniera incat sa ne aduca sentimentul de implinire.
  • insereaza in camera ta elemente care te vor binedispune. De exemplu in camera mea am pus pe un perete fluturi autocolanti, incat imi confera sentimentul de libertate si de vitalitate. Florile sunt o alta optiune pentru a-ti induce sentimentul de siguranta si rasplata.
  • fii sigur ca aloci corpului tau necesarul de ore de somn, pentru ca acesta sa isi revina in urma activitatilor intreprinse in ziua respectiva.

Cei mai multi dintre noi aleg sa isi puna alarma la telefon, bazata pe snooze, ceea ce inseamna ca amana ridicarea din pat pentru inca un interval de timp, motiv destul de neprielnic, astfel incat odata ce ne-am trezit trebuie sa ne dam jos din pat si sa incepem activitatea. Ca sa fii sigur ca nu vei mai amana alarma, incearca sa o pui pe o comoda aflata la o distanta de cel putin un metru de patul tau, astfel incat sa depui efort pentru a te trezi si a te ridica din pat. In felul acesta vei fi mai putin somnoros si mai putin tentat sa mai dormi cateva minute.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.