Blog Sanatate

Ce trebuie sa stii despre tatuaje

In ziua de azi tatuajele au devenit o moda.Inainte de a te hotari sa iti faci un tatuaj trebuie sa te informezi foarte bine despre acest lucru .Este important sa te gandesti bine deoarece un tatuaj facut ramane acolo pe corpul tau .Gandeste-te la un model care te reprezinta la un anume stil si culori . Trebuie sa iei in calcul ca odata cu trecerea timpului tatuajul se deterioreaza din punct de vedere estetic,iar culorile isi pot pierde intensitatea.

In primul rand trebuie sa iti alegi un salon in care ai siguranata ca toata aparatura folosita este sterlizata ,locul este curta etc.Trebuie sa stii ca artistul care iti face tatuajul trebuie sa poarte manusi. Unul din cele mai mari riscuri ale tatuajelor sunt infectiile de aceea trebuie sa fii foarte atent unde te hotarasti sa faci tatuajul.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont si care poate aparea in timppul tatuarii sunt reactiile alergice la substantele folosite.Multi isi pun intrebarea daca doare ,si da doare deoarece culoarea este introdusa in piele cu ajutorul acelor.Daca e sa vorbim despre durere, ea este mai mare cu cat locul unde vrei sa iti faci tatuajul este mai dificil si mai sensibil.

Pot aparea si cheloide,formatiuni fibroase ale pielii care apar pe locul unor cicatrici.Daca ai mai avut probleme de acest fel e posibil sa apara si in urma unui tatuaj.

O alta nemultumire ar putea fi rezultatul final al tatujului,mai ales daca este un tatuaj mai complicat cu mai multe culori.Este bine sa alegi tatuaje mai simple.Trebuie sa fii constient ca odata facut el ramane acolo.

Dupa tatuaj este bine sa aplici sa aplici pe piele unguentul Bepanthen fiind recomandat pentru vindecarea tatuajului.Nu trebuie sa expui pielea tatuata la soare macar o saptamana iar daca este nevoie foloseste o crema de protectie.

Gandeste-te bine si ia absolut orice in calcul atunci cand vrei sa-ti faci un tatuaj .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.