general Trucuri

Ce poti face cu papucii urat mirositori

Uneori mirosul emanat din papuci ne pune in situatii jenante. Multi oameni au problema asta, desi nu toti recunosc. Nu este o problema grava, si are remedii bune si eficiente prin care poti scapa de mirosul nedorit.

Cauza principala pentru care papucii capata un miros greu sunt bacteriile si ciupercile. Exista glande transpiratorii pe intreaga suprafata a corpului, iar picioarele nu fac exceptie. Cand stam incaltati o perioada indelungata de timp, aceste glande emana transpiratie, si astfel se formeaza bacteriile. Acestea se hranesc cu celulele moarte ale pielii si excreta substante care provoaca mirosul neplacut. Transpiratia trece de sosete si este absorbita si de incaltaminte, astfel bacteriile ajung si acolo. Cateva posibile solutii sunt prezentate in continuare.

  • Daca incaltamintea este urat mirositoare doar din cauza faptului ca s-a udat, trebuie lasata sa se usuce complet. O modalitate simpla si naturala este sa o lasi sa se usuce in soare.
  • Pentru inlaturarea mirosului neplacut puteti lasa pe timpul noptii bucati de lamaie in incaltaminte pe timpul noptii, intrucat va fi inlaturat in acest fel mirosul neplacut.
  • Daca nu vrei sa te complici prea mult cu diverse remedii, poti alege diverse optiuni din comert. Exista pe piata multe odorizante si dezinfectante care pot inlatura mirosul neplacut. Aceste produse vin la costuri reduse si sunt la indemana oricui.
  • O alta modalitate nu foarte scumpa de a scapa de mirosul neplacut este bicarbonatul de sodiu lasat in papuci pana in ziua urmatoare, sau pulverizarea de alcool pe partea de interior.
  • O solutie mai tehnologica ar fi achizitia unui dezinfectant cu ultraviolete, care trebuie plasat in interiorul incaltamintei pentru a omori toate bacteriile.

Purtarea de incaltaminte urat mirositoare pentru o perioada indelungata mareste riscul de contactare a ciupercilor sau eczemelor la picioare prin contactul prelungit cu bacteriile. De aceea trebuiesc luate masuri, pentru a evita problemele de sanatate si situatiile jenante si neplacute in care putem fi pusi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.