braco-ventilatoare.ro
general Realitatea Tehnologie

Ce nu stiati despre ventilatoarele axiale de perete

Poate ca pare un termen mult prea tehnologic, poate ca veti spune ca nu va intereseaza. Ceea ce nu stiati insa despre ventilatoarele axiale de perete incerc sa va explic aici, intrucat sunt folosite in aplicatii din cele mai diverse; ne intalnim cu ele in viata de zi cu zi, dar cum luam multe lucruri ca si garantate si ventilatia corespunzatoare ajunge uneori sa fie inclusa in aceeasi categorie.

Totul pare foarte simplu atunci cand trebuie sa iti aerisesti locuinta: ai deschis geamurile, ai pornit ventilatoarele sau sistemul de aer conditionat si in cateva secunde atmosfera in camera se schimba. Cum este insa posibil acest lucru in cazul halelor industriale de dimensiuni mult mai mari, ori in centre comerciale, sali de sport sau institutii publice? Solutia este in acest caz folosirea ventilatoarelor industriale, mai exact gama variata de ventilatoare axiale de perete.

Ventilatoarele axiale de perete sunt acele ventilatoare industriale de mare putere care se monteaza in situatia in care nu exista o alta solutie disponibila. Unele incinte pot sa aiba sistem de tubulatura pentru ventilatie, insa acesta nu este cazul de fiecare data. Alteori se folosesc ventilatoare de acoperis, insa ventilatoarele axiale de perete pot foarte bine sa ofere fluxul de aer dorit, inlaturand astfel aerul viciat si poluarea deranjanta.

Spre deosebire de ventilatoarele casnice, ventilatoarele axiale de perete, desi functioneaza dupa acelasi principiu, sunt construite din materiale mult mai rezistente. Se garanteaza astfel durabilitatea si utilitatea lor indelungata, intrucat nu se pot face investitii zilnice pentru ventilatie la un centru comercial important sau o hala industriala de prelucrare.

Ceea ce poate sa ofere un ventilator axial montat direct pe perete sau incadrat in ferestre este un debit urias: pana la 20.000 metri cubi per ora de functionare. Durabilitatea este data de rotoarele confectionate din poliamida ranforsata cu fibra de sticla sau aluminiu, iar functionarea este garantata de motoare electrice puternice, trifazate sau monofazate.

Un lucru pe care multi nu il cunosc este faptu ca astfel de ventilatoare pot fi si personalizate in functie de necesitati. In unele spatii temperaturile pot fi mult prea joase sau mult prea ridicate – se impun aici protectii suplimentare, la fel ca si in cazul mediilor corozive, al celor cu mult praf sau cu umiditate ridicata.

Ventilatoarele axiale de perete devin insa aliatul perfect in orice situatie. Nu mai e niciun secret acum faptul ca acestea ofera necesarul de flux de aer chiar si in hale industriale de dimensiuni mari, in complexe comerciale dispuse pe suprafete intinse sau chiar in sali de sport polivalente. Astfel de solutii se dovedesc de fiecare data foarte eficiente.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *