general

Ce nu stiai despre cel ce a fost Nelson Mandela

De la primele minute in care s-a aflat de moartea celui ce a fost primul presedinte de culoare a Africii de Sud toata lumea vuieste si il regreta. Un om mare in adevaratul sens al cuvantului astfel ca merita toata aprecierea celor din jur. Si cum vor exista 3 zile de festivitati si omagii aduse lui se merita sa cunoastem mai multe in amintirea lui Nelson.

Curiozitati despre Nelson Mandela

De fapt numele real al sau este Rolihlahla Mandela. Nelson este numele dat de o profesoara pentru ca asta este traditia, de a oferi un nume crestin fiecarui elev. De atunci a adoptat acest nume si a facut istorie cu el. Numele sau real inseamna creanga de copac, interpretat ca fiind scandalagiu.

Pana in 2008 Mandela era inscris in lista teroristilor fata de Statele Unite astfel ca nu putea sa viziteze aceasta lume decat cu un permis special venit din partea Secretarului de Stat.

In timpul inchisorii a fost privat de mancare proaspata astfel ca in decursul timpul s-a reprofilat. Mancarea sa preferata a devenit astfel maruntaiele.

Pentru tot ceea ce a reprezentat Nelson Mandela in America data de 18 iulie ii poarta numele si reprezinta ziua in care se celebreaza libertatea.

Poemul preferat al lui Nelson era  „Invictus” de William Ernest Henley, poem ce poarta si numele unui film in care povestea lui Nelson este adusa in prim plan.

Nelson Mandela a stat in inchisoare 29 de an. Regimul sau nu a fost deloc unul usor de vreme ce a cunoscut interdictii de genul limita vizitatorilor, de maxim unul pe an. Putea scrie sau scrie doar o singura scrisoare in 6 luni sau trebuia sa sparga rocile pana cand deveneau pietris.

Nelson a fost si casatorit, cu o fosta Prima Doamna pe nume Graca Machel si interesant este faptul ca aceasta a fost femeia cu titlul de Prima Doamna a doua tari pentru ca s-a casatorit a doua oara cu un presedinte, dupa ce sotul sau a murit.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *