general

Ce lipsuri ai in functie de pofte

http://dietadukan.ro/sites/default/files/styles/large/public/field/image/3%20pofte%20si%207%20moduri%20de-a%20spune%20NU!.jpg?itok=1-ZIeobuSe spune despre gravide ca sunt cele care au pofte din cauza sarcinii. Insa in spatele acestor pofte se regaseste nevoia organismului de a avea parte de vitamine sau tot felul de nutrienti, mai ales acum cand organismul trebuie sa „lucreze” pentru doi. In functie de pofte exista anumite nevoi ce ies la lumina:

  1. Pofta de dulce, in special de ciocolata inseamna nevoia de magneziu. Cand suntem stresati avem tendinta de a ne ingrasa si una din cauze este tocmai aceea de a manca cat mai mult si in special dulce. Magneziul este necesar pentru a nu resimti starile de oboseala, de stres si lipsa de energie.
  2. Cand poftesti la paine inseamna ca ai nevoia acuta de azot si in aceasta categorie se incadreaza mai toate produsele de panificatie.
  3. Cand simti nevoia sa tot adaugi sare in mancare sau sa mananci orice sarat de la covrigi la  mancare sarata inseamna ca in corpul tau este nevoie de cloruri asa ca ar fi bine sa optezi pentru mancaruri cu si despre peste.
  4. Cand iti lipseste manganul si fierul ai clar nevoie de mangan si de fier, ce le poti lua din consumul de arahide, de carne de pasare si nu numai.
  5. Lipsa ta de calciu poate veni din varii surse insa nu este de ignorat faptul ca prajelile vor fi cele care iti vor fi necesare. Simti nevoia sa mananci atat de gras si totul prajit ca si cand nu ai mancat cel mai delicios fel de mancare si nu ti-ai dori sa ratezi asta.

Intr-o oarecare masura exista si un moft in asta, din ideea ca esti gurmand sa iti gasesti explicatii de tot soiul. Asa ca un prim pas in a  descoperi ce nevoi are organismul tau este sa iti faci analizele si mai apoi sa lucrezi la ceea ce inseamna poftele tale si nevoia.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *