Blog general Noutati

Ce culoare prefera ochii tai?

Nu mai este nimic iesit din comun ca o persoana sa isi doreasca o alta culoare a ochilor si sa faca aceasta schimbare cu ajutorul lentilelor de contact. O metoda moderna si adoptata de foarte multe perosane mai cu seama cand pot fi si utile pentru cei care au nevoie de corectie in vedere. Insa daca lentilele erau pana acum intr-o singura nuanta modernul aduce o schimbare. Mai nou acestea pot fi multicolore. Si desi suna un pic SF si ar insemna sa vezi o persoana cu ochi ciudati moda este moda.

La fel de simplu de folosit si de achizitionat ca si celelalte tipuri de lentile cele multicolore aduc si un plus: pot fi implantante chirurgical si astfel sa devina permanente, iar pentru cei care au nevoie de o corectie de vedere si acest lucru este posibil. Sa ii spunem o cosmetizare, partea estetica nascuta din nevoie in primul rand. Schimbarea totala a culorii ochilor se realizeaza cu ajutorul unui iris artificial. Kenneth Rosenthal, de la Island Eye Surgicentre, este cel care a pus aceast metoda pe picioare.

Practic irisul se inveleste cu o pelicula de silicon medicinal ce nu are cum sa afecteze ochiul si se alege dupa preferinte in ceea ce priveste culoarea. Oricat de atractiva ar fi ideea pentru unii este de fapt salvarea. Spre exemplu cei care sufera de heterocromie pot scapa de acest complex. Este o tulburare care face ca un ochi sa fie diferit colorat fata de celalalt.

Procedura este una simpla se pare caci nu depaseste 15 minute pentru implantarea irisului artificial la fiecare ochi in parte. Cu mici restrictii pentru o perioada totusi in aceeasi zi pacientul poate pleca acasa. Nu stim care sunt costurile unei astfel de interventii insa cel putin cand vine vorba doar de partea cosmetica inseamna totusi o alegere ce merge prea departe.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *