general

Cateva lucruri induse de catre campaniile de marketing

Nimeni nu este atat de naiv incat sa creada ca reclamele nu ne influenteaza. Pana la urma, reclamele au convins lumea ca „pauza de cafea” este un lucru din vechime iar Rudolf este un caracter traditional de Craciun. Ba mai mult, nici nu ai crede cat de departe poate sa mearga chestiunea aceasta legata de advertising. O multime de lucruri pe care le credem ca ar fi legate de traditie au fost, de fapt, induse de catre marile companii care nu au vrut decat sa-si promoveze propriile produse.

Conceptul de folosire permanenta si regulata a deodorantului este o asa zisa „traditie” impusa de catre campaniile de promovare a produselor antiperspirante. Daca nu mai esti un elev de la scoala primara de acuma, sigur utilizarea deodorantului a inceput sa constituie un reflex pe care il faci in mod regulat, zi de zi, fara sa-ti dai seama macar. Daca nu folosesti un asemenea produs, vei fi imediat catalogat drept un salbatic si un primitiv de catre semenii tai, la vazut transpiratiei pregnante de pe imbracamintea ta.

Inventarea conceptului de „herpes” (nu a herpesului in sine ci a ideii ca herpesul chiar este o problema grava si trebuie neaparat tratat cu creme, plasturi sau alte solutii) a fost indus tot de catre companiile producatoare de asemenea produse de combatere si tratare a herpesului. Inca din 1975, a inceput sa se dezvolte un medicament care elimina total simptomele cauzate de herpes, o afectiune total neinsemnata, prezenta inca de la inceputurile omenirii.

Convingerea populatiei feminine (de catre marii producatori de lame de ras si alte solutii chimice depilatoare) sa-si epileze zonele erogene, cat si picioarele. Suna ciudat nu? Ai fi crezut ca femeile au facut din totdeauna lucrul asta. Adevarul este ca nu, femeile nu au facut regulat acest lucru decat incepand cu secolul XX. Ba mai mult chiar, femeile care apareau in cataloage de frumusete in jurul perioadei 1910-1920 nu pareau a fi afectate de parul lor considerat acum „in plus”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *