Blog general

Cat pierzi din viata daca nu consumi legume si fructe

De fiecare data la masa in special cei mici fac mofturi cand vine vorba de a manca si garnitura, legumele. Cand vine vorba de fructe situatia este partial schimbata caci unele sunt o savoare. Gasim insa si in lumea adultilor o greutate in a consuma regulat fructe si legume. Unii din pura nestiinta, altii din ideea ca manca de exemplu friptura cu pofta fara a mai prefera si restul, altii din lipsa de obicei de a introduce dintr-un meniu zilnic o portie cel putin de mancare sanatoasa ca fructele si legumele.

Desi stim ca au un continut mare de vitamine necesar zilnic pana la urma suntem departe de a avea un obicei in astfel de consum. Ai idee insa cat timp pierzi din viata cu asta? Cu alte cuvinte cei care nu consuma fructe si legume in mod regulat isi scurteaza practic viata. Un studiu realizat in acest sens dezvaluie acest adevar. Intr-un mod exact cei care fac parte din categoria oamenilor fara interes de a consuma regulat 5 portii de legume si/sau fructe traiesc mai putin cu 37 de luni fata de cei care au o strictete in acest sens. In cazul celor care a portii de acest gen in numar de 3 media de viata se schimba de pana la 32 de luni mai putin.

Salata si merele- cele mai comune exemple indicate ca si consum zilnic, iar cei care au avut in vedere un astfel de consum zilnic au ajuns pana la termenul de 18 luni in acelasi mod de analiza.

Ce inseamna cele 5 portii de fructe si legume consumate pe zi? Cu o diversitate in tipuri care sa alunge plictisul in gust totul echivaleaza cu 400 de grame de astfel de alimente, pe zi. Studiul finalizat a durat mai bine de 13 ani, timp in care s-a studiat modul de alimentatie a peste 70,000 cu varste intre 45 si 83 de ani.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *