general

Cat mai ai de trait?

La un moment dat curiozitatea face sa iti doresti sa descoperi ce se va intampla cu tine, cum va urma viata ta. Faremecul vietii este tocmai necunoscutul insa pentru fiecare caz exista o alta parere. Unii sunt framantati de cata vreme mai au de trait si acest lucru nu mai este o enigma.

Ai putea crede ca este vorba de un mini test sau de o aplicatie a telefoanelor inteligente care pe baza unor cunostinte generale despre modul in care iti petreci viata, despre obiceiurile pe care le ai iti poate dezvalui o medie. Departe de aceste idei exista un dispozitiv care sa determine in mod concret care este varsta la care poti sa ajungi. Ba mai mult decat atat este vorba si de posibilitatea de a afla daca este predispus la boli grave cum ar fi cancerul.

Cum este posibil. Dispozitivul in cauza a fost inventat de doi pasionati de fizica, profesori ai universitatii din Lancaster, Aneta Stefanovska si de Peter McClintock. Se foloseste extrem de simplu pentru ca practic scaneaza scalpul. La nivelul pielii celulele care se dezvolta trec sub lupa si laserul din dotare va putea sa analizeze care este varsta pana la care se poate ca o persoana sa traiasca.

Partea buna a inventiei in cauza este legata de posibilitatea ca in viitorul apropiat sa se poata folosi de medicii generalisti. Asta va aduce o mai mare speranta de viata, o imbunatatire pentru orice generatie acolo unde constientizarea situatiei este preventia, primul pas spre a stopa si chiar a elimina riscul de a dezvolta anumite boli.

Partea mai putin buna este ar putea sa devina un motiv in plus de panica, de stres, de a te gandi ca viata este prea scurta. Fiecare zi este o alta aventura si tocmai pentru ca nu stim cat vom avea de trait ar trebui sa savuram la maxim fiecare clipa. Cine isi va dori pana la urma sa stie in mod exact durata vietii sale?

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *