Blog general

Cat de productiv esti in functie de colegi

Pentru fiecare in parte exista un alt ritm de munca. Unii se motiveaza cu pauza de cafea si/sau tigara, altii se gandesc la nevoia de a pleca mai repede, de a incheia un proiect etc. Cert este insa ca in momentul in care un coleg de munca da tonul de pauza mai toti devin tentati sa participle la o discutie. De de altfel s-a demonstrat ca cele mai dese intreruperi de la munca vin din partea colegilor si nu din partea unor e-mailuri spre exemplu.

Cum afecteaza interactiunea intre colegi in ceea ce priveste productivitatea? Se pare ca cei care sunt intrerupti mai des de la munca au cu 12% mai mult risc sa fie obositi. De asemenea in randul acestora exista un procent de 4% mai mare pentru a avea migrene spre exemplu ca urmare a unui program incarcat.

In cadrul acestui studiu s-a demonstrat ca cei care sunt intrerupti de la munca chiar si pentru 2 secunde sunt mai apoi mult mai dezorientati si greu isi gasesc concentrarea. Spre exemplu cei parte din cercetare au fost pusi sa tasteze 2 litere, dovedindu-se ca au facut de 2 ori mai multe erori.

Luand in considerare faptul ca productivitatea este ceea ce intereseaza pe fiecare angajator in parte birourile separate pot fi o solutie. Asta pentru ca cei care merg pe principiul birourilor de tip cubicle au sanse cu 29% crescute pentru a fi intrerupti de colegi.

Cifrele nu sunt imbucuratoare caci o data ce s-a distras de la munca un individ are nevoie de 25 de minute de a reveni la ceea ce facea insa de inca alte 15 pentru a a recapata concentrarea cu care isi face munca. Se pare ca “pauzele lungi si dese cheia marilor succese” nu mai reprezinta un aspect real raportat la ceea ce inseamna productivitatea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *