Stiri Tehnologie

Cat de periculos poate fi un hoverboard?

Am auzit de povesti in care tigarile electronice au explodat in gura oamenilor, insa sunt oare si dispozitivele hoverboard la fel de periculoase? Ceea ce se dovedeste a fi cel mai popular cadou al acestei perioade, ar putea deveni si cel mai periculos din lume.

Chiar inainte de Ziua Recunoastintei, Jessica Horne s-a gandit sa isi surprinda baiatul in varsta de 12 ani, Hayden, cumparandu-i un hoverboard „Fit Turbo”. Nu avea nicio idee ca acest gadget ar putea sa fie motivul pentru care casa sa avea sa ia foc. „Fiul meu a primit cadou hoverboard-ul. Era atat de bucuros de cadoul sau incat l-a incercat cat mai repede. Atunci cand a ramas fara baterie, Hayden a adus hoverboard-ul in casa si la pus la incarcat. Cand ma duceam inspre baie si am trecut pe langa dispozitiv, din hoverboard au inceput sa sara scantei, iar in cateva minute intreaga casa a fost cuprinsa de flacari”- sustine mama baiatului.

Bineinteles, nu este primul accident din istorie care implica un hoverboard. In urma cu trei luni, Comisia pentru Protectia Consumatorului a primit nu mai putin de opt rapoarte care sustineau ca aceste dispozitive au dat nastere la rani destul de grave, ajungandu-se si la spitalizare. Potrivit unui alt utilizator, Timothy Cade, acesta se dadea pe placa sa proprie, timp in care hoverboard-ul a explodat chiar atunci cand era in folosinta. Se pare ca responsabil pentru acest incident sunt bateriile pe litiu, care au inceput sa explodeze dintr-o data.

Percol baterii litiu

Bateriile cu litiu- cum ar fi cele gasite in hoverboard-uri, se gaseau numai la ceasuri, camere digitale si alte electronice portabile. Recent insa, acestea au inceput sa isi gaseasca un loc in jucariile pentru copii, tigari electronice sau alte produse electrocasnice. Pericolele asociate cu aceste baterii sunt atat de larg raspandite, incat Administratia Federala a Aviatiei- FAA- a fost obligata sa emita o declaratie prin care atentioneaza calatorii care transporta dispozitive pe baza de baterii sa nu fie cu litiu, in trecut inregistrandu-se mai multe incidente ce au implicat fum, foc, caldura extrema si chiar explozii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *