Stiri

Care sunt cele mai scumpe lucruri

Din topul celor mai scumpe lucruri din lume se pot numara piese de arta si de colectie, chiar si obiecte de imbracaminte placate cu aur, diamante si asa mai departe. Insa concret din sirul celor mai scumpe lucruri din lume se numara antimateria sau chiar si unele condimente.

  1. Antimateria, costa nu mai putin de 100 de trilioane de dolari pentru fiecare gram. Ca si folosire cercetatorii spun ca ar putea fi combustibil pentru nave spatiale.
  2. Californiul de tip 252 care costa 27 de milioane de dolari per gram. Acesta este util la reactoarele nucleare.
  3. Diamantele sunt clar scumpe si estimate se pare la o valoare de 65 de mii de dolari per gram. Nu degeaba se spune ca sunt cele mai bune prietene ale femeilor in principal.
  4. Tritiul poate costa si pana la 30 de mii de dolari per gram.
  5. Plutoniul are o valoare estimata de 4 mii de dolari per gram si face si el parte din seria de elemente ce se folosesc la radioactivitate.
  6. Painite. Poate ca nu ai auzit de el, este rar, un mineral ce serveste cel mai adesea ca si ornament. Poate insa face parte si din terapia cu cristale. Pretul sau este de 300 de mii de dolari per gram.
  7. Taaffeite. Face parte din clasa de minerale si inca mai rar si mai de pret decat diamantul. Costa 2400 de dolari per carat sau luat cu minimul de 2500 si pana la 20 de mii per gram. Cu toate acestea si raritatea sa insa si duritatea de a nu putea fi la fel de usor de prelucrat ca si diamantul il face sa nu fie folosit in industria bijuteriilor.
  8. Drogurile se incadreaza si ele in lista unor substante scumpe si pot varia ca si pret de pana la 600 de dolari per gram cum este cocaina.
  9. Platina este mai scumpa decat aurul, de 48 de dolari per gram. Si intr-o astfel de lista se pare ca aurul nu este atat de scump precum pare avand un maximum de 40 de dolari per gram.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *