Blog

Care este diferenta intre modul Sleep si modul Hibernate in Windows

Windows pune la dispozitie mai multe optiuni pentru a economisi energie atunci cand nu folosesti PC-ul. Aceste optiuni includ Sleep, Hibernate, Hybrid Sleep si sunt folositoare daca folosesti un laptop. Vom vedea care sunt diferentele dintre toate aceste moduri de a salva energia.

De stiut: Acest articol este in special pentru incepatori. Categoric cititorii avizati vor sti deja despre ce vorbim.

Modul Sleep

Modul sleep este un mod de a economisi energia similar cu a pune pauza la un DVD. Toate actiunile de pe computer sunt oprite si orice documente sau aplicatii sunt memorate. Poti reveni la normal oricand in doar cateva secunde. Modul Sleep este practic acelasi cu modul Standby (in asteptare).

Modul Hybernate

Modul Hybernate salveaza documentele tale si aplicatiile deschise pe hard si iti inchide calculatorul. Astfel, atat timp cat calculatorul este in modul Hibernate, nu consuma nici un fel de energie. Odata ce il pornesti, va reveni exact de unde l-ai lasat. Diferenta dintre Hibernate si Sleep este ca modul Hibernate nu mai foloseste deloc energie si dureaza mai mult sa deschizi calculatorul/laptopul dupa ce l-ai trecut in acest mod.

Modul Hibernate poate fi folosit cand nu vei folosi pentru o perioada lunga un laptop de exemplu, insa nu vrei sa inchizi fisierele.

 

Unde gasesti optiunile?

Optiunile pentru Sleep si Hibernate se pot accesa indreptand cursorul pe sageata de langa butonul Shut Down din Start. Daca nu vezi aceste optiuni, ar putea fi mai multe motive:

-placa ta video nu suporta modul Sleep. Sunt insa placi video carora daca le actualizezi driverul, vor suporta modul Sleep.

-daca nu ai acces de administrator, nu poti folosi nici una din optiunile astea. Ai putea sa vorbesti cu oricine are cont de administrator sa schimbe asta.

-modurile de salvare a energiei sunt dezactivate din BIOS. Pentru a le activa, restarteaza pc-ul si intra in Bios.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Un subiect foarte bun . acum stiu si eu diferenta dintre Sleep si Hybernate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *