Blog general

Camera Ploii

Este in egala masura curios cat si demn de apreciat ce se intampla in lume, cum unele lucruri sunt impresionante. Muzeul de Arta Moderna nici nu mai are nevoie de prezentare cand vine vorba de astfel de aspecte. Iar cel din New York si-a dovedit inca o data puterea de a impresiona. De data aceasta este vorba de asa zisa camera a ploii, de “Rain Room”. Practic intri intr-o incapere unde poti sa admiri ploaia.

Efectul este unul cu mult peste ceea ce cuvintele pot sa redea. Este senzatia, este ineditul care contribuie la o experienta fara egal. Insa mai mult decat atat este vorba si de prezenta umana; poate ca este placut pana la un punct sa mergi prin ploaie, este si romantic insa nu ceea ce ar astepta lumea de la un muzeu. Astfel ca desi in toata incaperea ploua senzorii cu care este dotata acea camera va opri ploia in locul in care se va recunoaste o prezenta umana. Este si paradoxul situatiei cel care aduce un efect in aceast caz caci practic mergi prin ploaie fara sa te uzi, admiri ploaia fara ca aceasta sa te atinga; este camera ploii unde nu te ploua.

Marea graba este ca desi merita sa fie vazuta o astfel de camera este cu un program limitat. In primul rand este vorba de numarul de persoane care pot intra in camera in acelasi timp, nu mai mult de un grup de 10 persoane pentru ca nici spatiul nu este unul foarte vast. Cum ar fi daca intreaga suprafata a camerei ploii sa fie ocupata si practic sa nu mai existe ploaie cand senzorii detecteaza peste tot prezente umane. Mai mult decat atat programul vizitei se va incheia pe 28 iulie ceea ce face ca doritorii sa isi caute rabdarea necesara pentru a putea vedea splendoarea acestei camere din Muzeul de Arta Moderna.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *