Noutati

Camera fara ecou- stiai ca exista asa ceva?

Poate ca suna ciudat desi nu este de o inventie recenta. Stiai ca exista o incapere fara ecou? Pe cat de straniu pe atat de utila aceasta este desigur ferita de ochii curiosilor. Mai exact in Danemarca o incapere de acest fel este cea care testeaza de la produse la subiecti umani. Cum functioneaza o incapere fara ecou? De fapt aceasta este construita in asa maniera incat sa absoarba orice sunet. Suna din filmele de groaza, deja iti imaginezi un moment de liniste totala si de panica in acelasi timp. Si asa este!

Construita cu materiale care sa lucreze in scopul in care s-a necesitat o astfel de camera aceasta contine fibra de sticla groasa, pereti dubli din otel si beton. Pur si simplu nu se aude nimic stand in acea camera. Si daca te gandesti la functionalitatea ta este lcoul perfect pentru a inregistra nivelul de zgomot produs de un aparat. Asa cum cartea tehnica a unui dispozitiv spune exista un nivel de zgomot produs care trebuie luat in calcul de fiecare data. De exemplu sa iti achizitionezi un aparat de aer conditionat pentru birou fara sa tii cont de zgomotul produs ajungi sa iti dai seama ca in incercarea de a-ti crea un grad de confort dai de o alta problema.

Insa ca si scop principal camera fara ecou, numita anecoida, este cea care ii testeaza pe astronautii NASA. Se necesita un test care sa dovedeasca pentru fiecare in parte care este gradul de rezistenta si alte detalii legate de acesta cand vine vorba de a sta intr-un spatiu ostil. Durata arata cat timp se poate sa traiesti astfel pentru ca zborul in spatiu nu este o joaca si a avea halucinatii este ceea ce se incearca sa se evite.

Greu de crezut ca ai putea sa rezisti intr-o camera fara ecou curiozitatea vine si din tipul in sine de test.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *