Blog general

Barbatii, succesul si raportul fata de partenera

Se spune ca in spatele unei femei de succes se afla o femeie puternica. Influentand sau nu succesul acestuia o femeie este mereu mandra de ceea ce partenerul ei realizeaza. Insa nu se intampla la fel cand se schimba pozitiile. Un test recent dovedeste ca barbatii se simt de fapt complexati in momentul in care partenera reuseste intr-un domeniu.

Cercetatorii spun ca totul vine in mod automat, chiar daca nu acesta este gandul la inceput. E ca si cand asa dicteaza gena, ca succesul sotiei, iubitei sa vina ca o lovitura in propriile puteri, in mandria de barbat. Este oarecum o competitie in subconstient. Se pare ca a fi sexul tare reprezinta in continuare o dorinta caci succesul de orice fel al partenerei aduce un pas in plus in a egala pozitiile intre capacitatile femeilor si al barbatilor.

Explicatiile vin sa confirme ca barbatii tind sa fie mult mai competitivi fata de femei si in mod normal cand femeile reusesc acestia se simt dezamagiti ca si stima de sine un un nivel scazut. S-a dovedit totul cand in cadrul unui test de inteligenta participantilor de gen masculin li s-a spus fie ca partenerele lor sunt deja clasate in primii 12% care au rezolvat testul sau contrariul, printre ultimii. Insa totul se raporteaza la ideea de a fi parasiti caci nivelul de putere “masurat” astfel ar insemna ca partenera de viata sa manifeste un interes mai mic pentru a continua relatia. Si asta pentru ca in cadrul aceluiasi studiu se pare ca reprezentantii masculini au fost pesimisti cu gandurile de viitor ale relatiei.

Inca o data se demonstreaza ca reprezentantii genului masculin sunt mai mult decat ciudati fata de interactiunea cu femeile. Total diferiti desigur in planul personal si al succesului acestia continua sa isi doreasca sa domine.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *