general

Banii din fonduri europene si cum se poate investi

Uniunea Europeana ofera fonduri nerambursabile si asta cu totii o stim. Insa trebuie sa existe o parte de investitie adusa de cel al carui minte iscusita simte mirosul de afacere prospera. Si cum greul vine si din partea financiara insa si din lipsa de initiativa sunt codasi in ceea ce priveste accesarea acestori fonduri.

Suprinzator insa se pare ca exista un domeniu care face opusul situatiei de pana acum. Viticultura a reusit sa incaseze astfel de fonduri si cele peste 40 de milioane de euro au fost deja cheltuite pentru investitie. In lumea in care surse importante de resurse naturale sunt abandonate, in lumea privatizarilor si a saracei Romanii bogate viticultura a reusit increzatoare sa isi ia avant. Estimata anul trecut la o valoare de 350 de milioane de euro investitiile pot aduce o cifra mai mare.

Cu alte exemple imbucuratoare se pare ca mai mult categoria de tineri este cea care cu avantul varstei se numara in randul celor care acceseaza fondurile europene pentru a dezvolta o afacere. Agricultura este un punct forte insa in conditiile in care nu toti sunt cei care se arata dispusi de a se muta partial intr-o zona rurala pentru a dezvolta o astfel de afacere cateva cazuri din Iasi demonstreaza contrariul. Cu zootehnia la un nivel avansat cu fondurile europene si respectiv apicultura, ca si meserie din familie investitiile au venit si cu dorinta de a face acest lucru, cu un nivel de cunoastere a domeniului si nu in ultimul rand cu simtul de afacere.

Idei exista, bani de asemenea insa se necesita un intreg proiect, plan al afacerii. Cel mai profitabil ramane investitia in pamant, in lumea media online si nu in ultimul rand al aurului. Insa si categoria de produse bio a devenit tot mai populara si ceruta pe piata din Romania, alaturi de plantele medicinale.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *